Korcsolyapályává alakították a templomot + videó

A szervezők büszkék arra, hogy a tér továbbra is a gyülekezés és a társasági élet helyszíne, csak egy kicsit más szellemben.

2023. 12. 28. 14:20
sint-truiden
Forrás: Instagram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga Sint Truiden városában úgy döntöttek, hogy a karácsonyi vásár idején városi jégpályát nyitnak a régi templomban. A jégpálya a barokk Minderbroederskerk templomban található, amely a helyi püspök döntése alapján 2019-ben került vissza a városi tanácshoz, és már nem használják vallási célra – olvasható a B92 szerb hírportál cikkében.

A templomi korcsolyázásról videófelvételek is készültek, amelyek az Instagramra is felkerültek. Ezeken az látszik, hogy a gyerekek és a Mikulásnak öltözött felnőtt Mariah Carey jól ismert karácsonyi dalára buliznak a templom falai között a jégen.

A templom egyébként 1731 és 1735 között barokk stílusban épült. Az épület gazdag belseje pedig a barokk építészet fontos ékköve Európa azon részén. A templom mellett található egy kolostor, ahol ma is élnek ferencesek, a kolostor egy részét pedig múzeummá alakították át.

A templom gyönyörű belső terét teljesen új szemszögből láthatják a korcsolyázók, a mennyezetre pedig fényeffektusokkal csillagos éjszakát vetítenek. A jégen a mulatságot karácsonyi zene kíséri. 

A szervezők büszkék arra, hogy a tér továbbra is a gyülekezés és a társasági élet helyszíne, csak egy kicsit más szellemben. 

A korcsolyapálya és a karácsonyi vásár január 7-ig tart nyitva.

Borítókép: Jégpálya a templomban Belgiumban (Forrás: Instagram)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.