Megbuktattak egy diákot, mert szerinte csak a nők eshetnek teherbe

A diák édesanyja nem érti, hogy lehet legálisan pontatlan információkat tanítani.

Forrás: V4NA2023. 12. 17. 8:26
tanulók, egyetmisták Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy történelemtanár Seattleben megbuktatott egy diákot, mivel az az osztályozóvizsgán azt mondta, hogy csak a nők képesek teherbeesni, illetve, hogy a férfi nemi szerv a férfiak sajátja – tájékoztatott a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A pedagógus az etnikai tanulmányok és világtörténelem tantárgyat tanítja a 10. osztályosoknak. Ő állított össze olyan kérdéssort, amiben a diákoknak arra kellett válaszolniuk, hogy „mit árul el valaki nemi identitásáról, ha a they/them névmást használja?”, valamit „igaz vagy hamis-e, hogy a transznemű emberek melegek?”.

Az igaz/hamis feladatrésznél hibázott a diák. A dolgozat arra kérdezett rá, hogy igaz vagy hamis-e az állítás, miszerint „csak nők eshetnek teherbe”. Miután a diák igaz választ jelölt be, a tanár megbüntette, és fenntartotta, hogy a helyes válasz valójában hamis.

A diák édesanyja egy rádióműsorban nyilatkozott az esetről:

Próbálom megérteni, hogyan lehet legálisan pontatlan információkat tanítani, és arra kényszeríteni a diákokat, hogy a hitükkel ellentétes válaszokat adjanak azért, hogy elkerüljék, hogy rossz jegyeket kapjanak

– fogalmazott, de csak nevének vállalása nélkül, félve az esetleges retorzióktól. Ezzel szemben az iskola szóvivője azzal érvelt, hogy a kvíz „befogadó”, és így megfelelő az etnikai tanulmányok tantárgyhoz. A hír forrása, a The Post Millennial amerikai hírportál megjegyzi, hogy az érintett iskolai körzet köztudottan híres arról, hogy baloldali nemi ideológiákat erőltet diákjaira. 

Júliusban a jelentésekből kiderült, hogy a kerület ingyenes nemváltoztatási szolgáltatásokat kínált 13 éves diákoknak – mindezt úgy, hogy a szülők elől eltitkolták az akciókat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.