Nemcsak a háború, az égiek is sújtják Izraelt és a Gázai övezetet + videó

Heves esőzés érte el a térséget. Az izraeliek árvizektől tartanak, Gázában az ítéletidő is hozzájárul a fertőzések terjedéséhez.

2023. 12. 13. 10:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli meteorológiai szolgálat adatai azt mutatják, hogy a gázai határ közelében lévő területeken az elmúlt 24 órában közel harminc milliméter csapadék esett, ami a decemberi átlag negyede. A helyiek attól tartanak, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék villámárvizeket okozhat. Az izraeli hatóságok több nemzeti parkot és túraútvonalat is lezártak – írja a The Times of Israel portál.
 

A Gázai övezet egyes területein eközben örülnek az esőnek. A közösségi oldalakon látható videókon a helyiek edényekben, teknőkben gyűjtik az esővizet.

Az árvízveszély azonban ezt a térséget is fenyegeti. Az al-Dzsazíra pánarab hírportál cikke szerint a menhelyeken élő, sátrakban meghúzódó palesztinok életkörülményeit jelentősen nehezíti a heves eső és a viharos szél. 

A megfelelő szennyvízelvezetés hiánya pedig fertőzések kialakulásához vezetett. 

Az ENSZ-titkársághoz tartozó Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala a gázai állapotokról szóló legutóbbi helyzetjelentésében agyhártyagyulladás, bárányhimlő, sárgaság és felső légúti fertőzések eseteiről számolt be. Hozzáteszik, a térség 36 kórházából csak 11 működik, és azok is erősen túlterheltek.

Meteorológusok szerint a hirtelen esőzés gyorsan alábbhagy, és átadja helyét a térségre jellemző hideg és száraz évszaknak.

 

Borítókép: Palesztinok nézik az izraeli légicsapásokban megsemmisült házak romjait a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban 2023. december 12-én (Fotó: MTI/AP/Fatima Sbair)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.