Nem vették fel tanárnak, lövöldözni kezdett a tömeggyilkos + videó

Három emberrel végzett az a 67 éves férfi, akit nem vettek fel a Las Vegas-i Nevadai Egyetemre.

2023. 12. 07. 19:04
null
Las Vegas, 2023. december 7. Rendõrségi szalag zárja el az utat a Nevadai Egyetem egyik épületénél, ahol lövöldözés történt Las Vegasban 2023. december 6-án. A támadásnak legkevesebb három halálos áldozata és egy válságos állapotú sérültje van, az eset negyedik halottja az elkövetõ, akire holtan találtak. MTI/EPA/Allison Dinner Fotó: Allison Dinner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amerikai információk szerint a Las Vegas-i tömeges lövöldözés feltételezett elkövetője, a 67 éves Anthony Polito főiskolai tanár, aki nemrég jelentkezett is egy állásra a Las Vegas-i egyetemre (UNLV), ám elutasították a jelentkezését.

Ezután három embert lelőtt a campuson és még egyet megsebesített. A férfi azt állította korábban, hogy megfejtette a híres-hírhedt zodiákus gyilkos titkosírását. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy mi motiválta a férfit tettének elkövetésére. 

 Vizsgálják, hogy a frusztráltsága és az elutasítása milyen kölcsönhatással volt egymásra és a tragikus eseményre.

Lapunk is megírta korábban, hogy ez az eset két napon belül már a második, több halálos áldozatot követelő lövöldözés volt az Egyesült Államokban. Kedden Texas állam Austin városában több helyszínen összesen hat emberrel, köztük szüleivel végzett egy 34 éves férfi. A rendőrségi vizsgálat megállapítása szerint a tettes először, vélhetően még hétfőn éjszaka, szüleit gyilkolta meg otthonukban, majd kedd reggel egy iskola biztonsági őrét megsebesítette.

Borítókép: Rendőrségi szalag zárja el az utat a Las Vegas-i Nevadai Egyetem egyik épületénél, ahol lövöldözés történt 2023. december 6-án (Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.