Kiderült, mikor választhat Oroszország

Az orosz parlament felsőháza alkotmányos törvényhozással foglalkozó bizottságának vezetője beszélt a választás időpontjáról.

2023. 12. 06. 12:32
Vlagyimir Putyin orosz elnök (Forrás: Telegram / Kreml)
Forrás: Telegram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz szövetségi tanács december 7-én vizsgálja meg a jövőre esedékes elnökválasztás pontos időpontjáról szóló határozattervezetet – jelentette be szerdán Andrej Klicsasz, az orosz parlament felsőháza alkotmányos törvényhozással foglalkozó bizottságának vezetője. 

Nem halogatjuk a kérdést, holnap a plenáris ülésen tárgyalunk róla. A választások kitűzését március 17-re javasoljuk

– magyarázta Klicsasz.

Vlagyimir Putyin orosz elnök többször is kijelentette, el fogják hárítani az orosz választásokba való külföldi beavatkozási kísérleteket. Putyin fontosnak nevezte a nyílt és tisztességes választásokat, valamint az ország stabilitásának fenntartását. 

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Forrás: Telegram/Kreml)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.