Ováció és tapsvihar – így fogadták Orbán Viktort és Jair Bolsonarót Argentínában + videó

A magyar kormányfő azt is elárulta, mi hozza közelebb Magyarországot és Brazíliát.

2023. 12. 10. 10:03
BOLSONARO, Jair; ORBÁN Viktor; MILEI, Javier
Orbán Viktor Argentínában Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangos ovációval, tapssal fogadták Orbán Viktort és Jair Bolsonarót Buenos Airesben – derül ki a videóból, amit a volt brazil elnök osztott meg X-en. – Magyarország és Brazília talán messze van egymástól, de a foci sokat segít, és a politika is, hiszen ő itt van – mondta a magyar miniszterelnök az őket köszöntő tömegnek.

Jair Bolsonaro később ismét megemlékezett találkozóról, megosztotta Orbán Viktor bejegyzését is. „Részemről az öröm, miniszterelnök úr. Mindig jó látni téged, és csodás olvasni szavaidat” – reagált.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a volt brazil elnök és a magyar kormányfő Buenos Airesben, Javier Milei új argentin elnök beiktatásának margóján találkozott egymással. A tárgyalás fő témája a jobboldali pártok nemzetközi együttműködése volt; Orbán Viktor beszámolt az európai jobboldal politikai előretöréséről.

Jair Bolsonaro 2019 és 2023 között vezette Brazíliát. Tavaly októberben szoros versenyben alulmaradt Luiz Inácio Lula da Silva ellen. Ezután támadás indult ellene, az egykori brazil elnököt első fokon eltiltották, hogy nyolc éven keresztül választáson induljon, amiért a vádak szerint „a választási rendszerbe vetett bizalmat próbálta erodálni”. A politikus a döntést hátba szúrásnak nevezte, és világossá tette, hogy harcolni fog a jobboldal előretöréséért Brazíliában. Az országban jövőre tartanak helyhatósági választásokat.

 

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő (j) és Jair Bolsonaro, Brazília korábbi elnöke kezet fog kétoldalú tárgyalásuk előtt Buenos Airesben 2023. december 9-én. A miniszterelnök december 10-én részt vesz Argentína új elnöke, Javier Milei beiktatásán (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.