Putyin: Oroszország az arab világ legfontosabb partnere

Vlagyimir Putyin orosz elnök az Egyesült Arab Emírségekbe látogatott.

2023. 12. 06. 14:11
PUTYIN, Vlagyimir; ÁL NAHAJAN, Abdalláh bin Zajid
Abu-Dzabi, 2023. december 6. Abdalláh bin Zajid an-Nahajan sejk, az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere (j) Vlagyimir Putyin orosz elnököt fogadja az abu-dzabi nemezetközi repülõtéren 2023. december 6-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Andrej Gorgyejev Fotó: Andrej Gorgyejev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oroszország és az Egyesült Arab Emírségek közötti kapcsolatok történelmi csúcson vannak – jelentette ki Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök szerdán Abu-Dzabiban tárgyal Mohamed bin Zájed al-Nahján sejkkel, az emírségek elnökével, ahol hangsúlyozta a két ország közötti kereskedelem fontosságát. Megjegyezte, Oroszország és az Egyesült Arab Emírségek közötti kereskedelmi forgalom 2022-ben 67 százalékkal nőtt.

– húzta alá Putyin. Az orosz vezető arról is beszélt, hogy Moszkva és Abu-Dzabi aktívan bővíti ipari együttműködését, valamint számos meghatározó olaj- és gázipari beruházásban vesznek részt közösen. Putyin hangsúlyozta az OPEC+ (a világ legnagyobb kőolajkitermelő országait tömörítő szervezet – a szerk.) fontosságát és az azon belüli partnerséget. 

Mohamed bin Zájed al-Nahján történelmi jelentőségünek nevezte a két ország kapcsolatát, hozzátéve, hogy az együttműködésük mindkét fél számára előnyös. 

Mohamed sejk szerint az Oroszországgal való kapcsolatok számos területen fejlődnek mindkét nemzet javára.

Putyin az Abu-Dzabiban folytatott tárgyalások után Rijádba indul, ahol a tervek szerint találkozik Mohammed bin Szalmán Al Szaúddal, Szaúd-Arábia koronahercegével és a Minisztertanács elnökével.

Borítókép: Abdalláh bin Zajid an-Nahajan sejk, az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere (j) Vlagyimir Putyin orosz elnököt fogadja az abu-dzabi nemezetközi repülőtéren 2023. december 6-án (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Andrej Gorgyejev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.