Több mint százan sérültek meg egy pekingi metróbalesetben + videók

Ijesztő baleset történt csütörtökön Pekingben: egy metrószerelvény utolsó két kocsija levált a többitől. A kínai hatóságok több mint száz sérültről adtak hírt, halálos áldozata azonban nem volt a balesetnek, amelyben a havas időjárás is szerepet játszhatott.

2023. 12. 15. 10:01
Beijing Meteorological Service issues a warning for snowfalls and low temperatures
epa11028684 A woman clears the snow out of the entrance of a metro station with a broom in Beijing, China, 14 December 2023. Beijing Meteorological Observatory has issued a Cold Wave alert for 15 and 16 December. EPA/ANDRES MARTINEZ CASARES Fotó: EPA/ANDRES MARTINEZ CASARES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esti csúcsforgalom idején, valamivel este hét óra előtt egy metrószerelvény utolsó két kocsija elvált a többitől az egyik pekingi metróvonal földfelszín felett futó szakaszán. Az első vizsgálati eredmények szerint a balesetben szerepet játszott, hogy a havas idő miatt a sínpálya csúszós volt, és jelzavarok is kialakultak. Ezek vezethettek a sikertelen fékezési manőverhez, amely a kocsik összeütközését és szétkapcsolódását okozta.

A metrón utazók arról számoltak be, hogy utastársaik a földre zuhantak, többen hátfájdalomra panaszkodtak.

 

Több mint ötszáz ember került kivizsgálásra a helyi kórházakba. Többségüket reggelre hazaengedték, azonban 102 esetben töréses sérüléseket állapítottak meg az orvosok. Halálos áldozata viszont szerencsére nem volt az ijesztő balesetnek.

Borítókép: Metróállomást takarítanak Pekingben 2023. december 14-én (Fotó: EPA/Andres Martinez Casares)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.