Tovább dagad az antiszemita botrány a Harvard elnöke körül

Névtelen adományozó finanszírozza a Harvard elnökének kirúgását követelő óriásplakátos teherautókat.

2023. 12. 11. 18:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fox News amerikai hírcsatorna számolt be arról, miszerint 

egy névtelen adományozó finanszírozza a Harvard elnökének kirúgását követelő óriásplakátos teherautókat, amelyek a kampusz környékén parkolnak.

Az egyre dagadó ügy onnan indult, hogy az egyetem vezetése teret adott az Izrael-ellenes tüntetéseknek, amelyeket diákok elmondásai szerint átfűtött az antiszemitizmus. Emiatt már az amerikai oktatási minisztérium polgárjogi irodája is vizsgálatot indított, és az amerikai képviselőház képviselője azt nyilatkozta, hogy 

Azt akarjuk, hogy a keményen dolgozó adófizetők dollárjait ne küldjék olyan helyekre, amelyek népirtást és antiszemitizmust támogatnak.

Az elnök felelőssége ebben sokak szerint jelentős.

 A hétvégén kiszivárgott továbbá az a hír, hogy a Harvard elnöke, Claudine Gay a doktori disszertációjának egyes részeit plagizálta.

Utóbbit Christopher F. Rufo, a CityJournal főmunkatársa közölte, aki szerint exkluzív dokumentumok kerültek elő az elnök PhD disszertációjának egyes részeire vonatkozó plágiumról.

Borítókép: Képernyőfotó (Fotó: Fox News/YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.