Václav Klaus: Teljes mértékben egyetértek Orbán Viktorral

A korábbi cseh elnök szerint az Európai Unió viselkedése jelenleg teljesen téves.

Forrás: Eurázsia2023. 12. 01. 10:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyet biztosan tudok: teljes mértékben egyetértek Orbán Viktor miniszterelnökkel. És a legkevésbé sem értek egyet a jelenlegi cseh kormánnyal – fogalmazott az Eurázsia magazinnak adott interjújában Václav Klaus. A korábbi cseh elnök szerint a magyar kormányfőnek igaza van, amikor arról beszél, hogy nem kellene elvágni a kereskedelmi kapcsolatokat Kínával, és Európának ki kell maradnia az ukrajnai háborúból. 

Határozottan amellett vagyok, hogy fogadjuk el Kínát úgy, ahogy van. Nem tudjuk megváltoztatni sem a politikai, sem a gazdasági és a társadalmi rendszerét. Kína egy szuperhatalom, és nemzeti érdekünk, hogy együttműködjünk vele

– szögezte le Václav Klaus. A volt cseh vezető szerint az elképzelhető, hogy az Európai Unió megszünteti kapcsolatait Pekinggel, amit az ázsiai hatalom valószínűleg túl fog élni, Európa azonban nem. Kínának nincs akkora szüksége ránk – mutatott rá. Az erre – a kapcsolatok elvágásra – irányuló brüsszeli törekvésekről szólva Václav Klaus elmondta, az EU viselkedése jelenleg teljesen téves, ugyanakkor nem is az a fontos, hogy Brüsszelben mit gondolnak, hanem amit a legnagyobb tagállamok, így Franciaország és Németország tesz.

Németország és Kína kapcsolatai nagyon erősek, és szerintem a jövőben is erősek maradnak

– mutatott rá. A volt elnök szerint a Nyugat önpusztításának gyökerei többek közt a migrációban rejlenek.

A tömeges migráció a nyugat-európai önpusztítás fő eszköze. Természetesen a genderizmus egy másik nagy probléma

– hangsúlyozta.

 

Borítókép: Václav Klaus (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.