Befogadták a világ leghalálosabb macskáját + videó

Kicsi a macska, de erős.

Forrás: New York Post2024. 01. 04. 16:16
Black-footed,Cat
157801238 Fotó: Erwin Niemand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nyolc hónapos, Gaia nevű fekete lábú macskát fogadott be Salt Lake City-i székhelyű Hogle Állatkert – adta hírül a New York Post. Megjegyzik, bár az állat termete apró, a személyisége annál nagyobb, ugyanis a fajt vadászati sikerei alapján a létező leghalálosabb macskafajának tartják, 

vadászati sikeressége ugyanis 60 százalékos.

Az ember persze nincs veszélyben, általában rágcsálókra és madarakra vadászik a halálmacska. Gaiát egyébként egy tenyésztési program részeként fogadja be az állatkert, amelyben összesen 29 egyed vesz még részt. 

A Namíbiában és Dél-Afrikában is honos fekete lábú macskák egyértelműen a fekete talpukról kapták a nevüket. Elég kicsik, nagyjából 30-40 centiméteresek és 1,4-2,5 kilogrammosak. Ha szereti a macskákat, az alábbi videón sokkal többet is megtudhat a feketelábúakról.

 

Borítókép: a fekete lábú macska (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.