Békésen pakolták a banánt a Lidl dolgozói, aztán egy pillanatra megállt az élet

Azonnal tárcsázták a segélyhívót.

Forrás: Mindmegette, Híradó2024. 01. 24. 12:34
null
20220502 Budaörs Tesco Budaörs Hipermarket Fotó: Móricz-Sabján Simon MOR Világgazdaság VG A képen: banán Fotó: Móricz Sabján Simon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik német Lidlben, a bindlachi üzletben pakolták a dolgozók a frissen érkezett gyümölcsöket és zöldségeket, amikor az egyik banános kartonban egy ijesztő pókot találtak – írja a Mindmegette. Nem volt mit tenni, azonnal tárcsázták a segélyhívót, a helyszínre érkező egyenruhások befogták a pókot és átadták a helyi állatvédő egyesületnek.

A banánnal érkező potyautas egyébként nem más volt, mint a Heteropoda venatoria, egyszerűbb nevén banánpók, amely a Föld trópusi részein fordul elő, és nem szereti a hideget, ezért házakba és istállókba is beköltözhet. 

Különlegessége, hogy nem sző hálót, hanem maga keresi meg és vadássza le a zsákmányt. Többnyire rovarokkal táplálkozik, de akár skorpiókat, kisebb denevéreket is elfogyaszthat. Jó hír, hogy a mérge nem halálos az emberre, csak nagy fájdalmat okoz – írja a Híradó

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Móricz-Sabján Simon )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.