Egyre mélyebben a hazugságspirálban Daniel Freund

Össze-vissza beszél a politikus.

2024. 01. 23. 14:01
Daniel Freund (Forrás: Facebook / Daniel Freund)
Daniel Freund (Forrás: Facebook / Daniel Freund) Fotó: Genevieve ENGEL Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk a Tűzfalcsoport alapján szintén beszámolt, Daniel Freund önéletrajza szerint az európai ifjúsági Nagy Károly-díj 2011. évi nemzeti díjazottja és ez az egyetlen kitüntetés, amelyet európai parlamenti önéletrajzában a „kitüntetések” kategória alatt feltüntet.

Saját honlapján azonban már másként fogalmaz, hívja fel rá a figyelmet a Tűzfalcsoport. Ott arról ír, hogy „Diáktársaimmal együtt egy európai napilap – az European Daily – projektjét hoztuk létre, amellyel jelöltek minket a Nagy Károly Ifjúsági Díjra.” A Linkedin-profilja is ezt tartalmazza.

A Tűzfalcsoport a kitüntetésről szóló elemzésében bemutatta a díj egyik alapítójának, Peter Mennicken náci múltját, illetve súlyosan terhelt politikusi pályafutását. De arról is beszámoltak, hogy náci és kommunista múlttal rendelkező személyek is megkapták a díjat.

Ezt követően Daniel Freund cáfolta X-bejegyzésben, hogy megkapta volna az Európai Nagy Károly-díjat, amit persze mi nem is állítottunk.

A Nagy Károly-díj európai és nemzeti győzteseiről ugyanakkor a kitüntetés hivatalos honlapján listát vezetnek, aminek, ha a 2011-re vonatkozó fejezetét megnézzük,

nem találjuk rajta sem Daniel Freundot, sem a European Daily napilap projektjét.

A kérdés ezek után már csak az, hogy a kitüntetés hivatalos oldala vagy a zöld EP-képviselő állít valótlant?

Borítókép: Daniel Freund (Forrás: Facebook / Daniel Freund)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.