Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát lőtt ki

A hírt a japán parti őrség is megerősítette.

Forrás: MTI2024. 01. 14. 8:20
KIM Dzsong Un
Észak-Korea, 2024. január 10. Az észak-koreai kormánynak a KCNA állami hírügynökség által közreadott képén Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ (k) új fejlesztésû fegyvereket és felszereléseket tekint meg egy észak-koreai hadiipari üzemben 2024. január 9-én. Az állami média közlése szerint Kim Dzsong Un az ország fõ ellenségének Dél-Koreát tekinti, és nem áll szándékában a Korea-közi háború elkerülése. Kim a decemberi párttalálkozón elhatárolódott a Dél-Koreával való megbékéléstõl és az országegyesítéstõl. MTI/AP/KCNA/KNS Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírt a japán parti őrség is megerősítette, hozzátéve, hogy a rakéta a tengerbe zuhant, az NHK japán közszolgálati televízió szerint a szigetország kizárólagos gazdasági övezetén kívül.
 

A Koreai-félszigeten a feszültség ismét kiújult azt követően, hogy Phenjan decemberben bejelentette, megkezdte felderítő műholdjának beüzemelését.


Észak-Koreát az ENSZ egymást követő határozatai tiltják a ballisztikus technológiát alkalmazó kísérletek végrehajtásától.
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető december végén a háborús előkészületek fokozására szólított fel és kijelentette, hogy a Korea-közi kapcsolat két egymással ellenséges nemzet kapcsolata, és nincs értelme a megbékélésnek és az esetleges egyesülésnek Dél-Koreával.

Borítókép: Az észak-koreai kormánynak a KCNA állami hírügynökség által közreadott képén Kim Dzsong Un észak-koreai vezető új fejlesztésű fegyvereket és felszereléseket tekint meg egy észak-koreai hadiipari üzemben 2024. január 9-én. Az állami média közlése szerint Kim Dzsong Un az ország fő ellenségének Dél-Koreát tekinti, és nem áll szándékában a Korea-közi háború elkerülése. Kim a decemberi párttalálkozón elhatárolódott a Dél-Koreával való megbékéléstől és az országegyesítéstől (Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.