Felrobbant egy tűzijátékgyár Thaiföldön + videók

Legalább 19 ember meghalt, amikor robbanás történt egy tűzijátékgyárban Thaiföldön szerdán.

2024. 01. 18. 7:38
null
Szala Khao, 2024. január 18. Mentõalakulatok tagjai egy holttestet emelnek ki a romok közül 2024. január 18-án a Szuphan Buri tartománybeli Szala Khaóban, ahol elõzõ nap robbanás történt egy tûzijátékokat gyártó üzemben. A rizsföld közepén lévõ tûzijátékgyár teljesen megsemmisült, a detonációban legkevesebb 23-an életüket vesztették. MTI/AP/Szakcsaj Lalit Fotó: Szakcsaj Lalit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi hatóságok szerint legalább 19 embert halt meg, amikor robbanás történt egy tűzijátékgyárban a thaiföldi Suphan Buri tartományban szerdán. Az első beszámolók 23 halottról szóltak, 

ezt később 19 halottra és négy eltűntre módosították a hatóságok – írja az NBC amerikai hírtelevízió.

A Thaiföld középső részén található gyárban a helyiek szerint nagyjából húsz munkás vette fel a munkát szerdán reggel, és senkit sem láttak kijönni a robbanás után – írja Bangkok Post thaiföldi napilap.

A tragédia okait még vizsgálják, azonban ez nem az első hasonló eset Thaiföldön. Ugyanebben a gyárban 2022 novemberében egy hasonló detonáció egy munkást megölt, többet súlyosan megsebesített. 2023 nyarán egy másik tartományban egy lakóövezet közelében található tűzijátékraktár robbant fel. Annak az incidensnek legalább tíz halottja és száz sebesültje volt, sok lakóépület is megrongálódott. 

Az elmúlt tizenöt évben 24 esetben számoltak be tűzijátékgyárban vagy -raktárban történt robbanásról Thaiföldön.

Borítókép: Mentőalakulatok tagjai egy holttestet emelnek ki a romok közül 2024. január 18-án a Szuphan Buri tartománybeli Szala Khaóban, ahol előző nap robbanás történt egy tűzijátékokat gyártó üzemben (Fotó: MTI/AP/Szakcsaj Lalit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.