Láthatatlanná tévő köpenyt vethetnek be az orosz–ukrán háborúban + videó

Az orosz–ukrán háború újabb fejlesztését vethetik be néhány héten belül az oroszok. A láthatatlanná tévő ruha a katonák zsebében is elfér, és elrejti őket az ukránok hőkamerával felszerelt fegyverei elől.

2024. 01. 22. 12:59
null
RUSSIA-UKRAINE-CONFLICT-DEFENCE-POLITICS Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz szakemberek olyan álcázó ruhát terveznek, amelyet az orosz–ukrán háborúban hamarosan bevethetnek. A köpeny lehetővé teszi, hogy az orosz katonák észrevétlenek maradjanak az ukrán erők hőkamerával felszerelt fegyverei előtt. 

Rengeteg munkát fektettünk a ruha kifejlesztésébe. A kísérletek folyamatban vannak, és január végéig be kell fejeznünk

– mondta a HiderX nevű cég, a láthatatlanná tévő köpeny fejlesztője.

Könnyen levadásszák az orosz katonákat éjszaka is

A ruhára óriási szüksége van az oroszoknak, a hőkamerás fegyverek ugyanis könnyedén kiszúrják éjszaka is a bozótban megbújó katonákat a háborúban. Ezen a videón az ukrán mesterlövész könnyedén levadássza az ellenséget a vaksötétben is.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter katonákkal találkozik a Nyugati Katonai Körzet egyik katonai kiképzőközpontjában (Fotó: Mikhail Klimentyev/Sputnik/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.