Olaf Scholz nem mert kiállni a dühös gazdák elé, inkább kordon mögé bújt + videó

Forrnak az indulatok Németországban a szövetségi kormány alkalmatlansága miatt.

2024. 01. 12. 12:43
SCHOLZ, Olaf
Cottbus, 2024. január 11. Olaf Scholz német kancellár a német állami vasúttársaság, a Deutsche Bahn új, nagy sebességû ICE-vonatokat elõállító gyárának avatóünnepségén Cottbusban 2024. január 11-én. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaf Scholz német kancellár cottbusi látogatása csúnya botrányba fulladt a minap. A szociáldemokrata szövetségi kancellár egy új vasútüzem megnyitóján vett részt, azonban – ahogy arra számítani lehetett – dühös gazdák tiltakozásába szaladt bele. A közvetlen konfrontáció elkerülése érdekében a rendőrség kordonnal zárta le az üzemet, a gazdák ugyanis bejelentették, hogy szembeszállnak Scholzcal, amikor elhagyja a gyárat.

A gazdák azt követelték, hogy a Olaf Scholz álljon ki eléjük, amikor pedig a baloldali kancellár ezt megtagadta, a tiltakozók füttykoncertbe kezdtek, majd a szövetségi kormány lemondását követelték. A gazdák eközben folytatják a hétfőn megkezdett tüntetéssorozatot. Így akarják felhívni a figyelmet arra, hogy a kormány a költségvetésben megsarcolná őket.

 

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár a német állami vasúttársaság, a Deutsche Bahn új, nagy sebességű ICE-vonatokat előállító gyárának avatóünnepségén Cottbusban 2024. január 11-én (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.