Pokoli utazás: menet közben kezdett szétesni a repülőgép, előkerültek az utasok felvételei + videó

A napvilágot látott képsorokkal szinte teljesen átélhetők a traumatikus pillanatok.

2024. 01. 06. 22:25
Alaska Airlines Grounds Its Fleet Of 65 Boeing 737 Max 9's, After Fuselage Section Blew Out In Flight
SEATTLE, WASHINGTON - JANUARY 6: An Alaska Airlines Boeing 737 MAX 9 plane sits at a gate at Seattle-Tacoma International Airport on January 6, 2024 in Seattle, Washington. Alaska Airlines grounded its 737 MAX 9 planes after part of a fuselage blew off during a flight from Portland Oregon to Ontario, California. Stephen Brashear/Getty Images/AFP (Photo by STEPHEN BRASHEAR / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: AFP/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai légiközlekedési hatóság felszállási tilalmat rendelt el szombaton a Boeing–737-9 MAX-modellekre, miután egy új utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre, mivel levált a gép borításának egy része, így az ablak helyén nyílás keletkezett a törzsön – írta az MTI.

Az Alaska Airlines Portlandből Kaliforniába közlekedő járatán percekkel a felszállás után, ötezer méteres magasságban kezdődött a baj. A nyílás miatt kialakult nyomáscsökkenés az utasok telefonjait és még egyesek ruháit is letépte.

A gép utasai által készített felvételeken látható, hogy az oxigénmaszkok is leereszkedtek és teljes pánik uralkodott a fedélzeten.

A BBC-nek Evan Smith, az egyik utas úgy számolt be, egy gyermekről a felsőruházata szakadt le, édesanyja pedig úgy húzta vissza, hogy fia nehogy kirepüljön a gépből.

A járat vészhívásában elmondta a légiforgalmi irányításnak, hogy „igen, vészhelyzetben vagyunk”, majd értesítették őket, hogy azonnal vissza kell fordítaniuk a gépet.

Az Alaska Airlines vezérigazgatója nyilatkozatot adott ki, amiben megírta, hogy „személyesen elkötelezett abban, hogy mindent megtegyenek a helyzet mihamarabbi felülvizsgálatában”.

Borítókép: Az Alaska Airlines Boeing–737 MAX–9 típusú repülőgépe a Seattle-Tacoma nemzetközi repülőtér egyik kapujánál 2024. január 6-án a washingtoni Seattle-ben (Fotó: AFP/Getty Images North America/Stephen Brashear)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.