Túl sok kémregényt olvashatott Scholz + videó

Üldözési mániás a német kancellár.

2024. 01. 14. 11:52
null
GERMANY-AFRICA-POLITICS-DIPLOMACY-ECONOMY-CONFERENCE Fotó: ODD ANDERSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaf Scholz német kancellár egészen paranoiás érzetet kelt, miután nemrég a Süddeutsche Zeitung megírta, hogy az orosz kémektől félve továbbra is használják a már elavultnak számító pneumatikus levelezőrendszert

 

Információk szerint a mintegy 1,3 kilométer hosszú pneumatikus postahálózat köti össze Scholzot az osztályvezetőkkel és más alkalmazottakkal, akikkel fontos, hogy közvetlen kapcsolata legyen. 

Egy videóban a posta története, ami az 1800-as évekig vezethető vissza:

Az informátorok szerint azokat az üzeneteket küldik így, amelyeket nem lehet elektronikusan vagy futárral elküldeni, mert bizalmasak.

Nem ez az első paranoiásnak ható lépése Olaf Scholznak, aki korábban megtagadta, hogy Oroszországban elvégezzenek rajta egy PCR-tesztet, attól tartva, hogy ezzel az orosz titkosszolgálat megszerezhetné a DNS-ét.  

Ezzel kapcsolatban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy 

ma a titkosszolgálatok, amit akarnak megszereznek. És ez egy szörnyen nehéz dolog is, hiszen az amerikai titkosszolgálat az elmúlt években beszervezte a német titkosszolgálatok néhány tagját, amiből óriási botrány lett. Nyilván, ezt az oroszok is megcsinálják, ha a helyzet úgy adja meg.

Olaf Scholzról nemrég kiderült az is, hogy megcsappant a népszerűsége, és alig bíznak abban a németek, hogy képes jól vezetni az országot.

Borítókép: Olaf Scholz (Fotó: AFP/Odd Andersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.