Bombát robbantanak élőben + videó

Az Egyesült Királyságban békeidőben ennyi embert ritkán evakuálnak.

2024. 02. 23. 17:45
Forrás: Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hatalmas, 500 kilogrammos második világháborús bombát visznek át az angol kikötővároson, Plymouth-on, emiatt több száz irodát, üzletet, iskolát és házat ürítettek ki a hatóságok. A mostani az Egyesült Királyság valaha volt legnagyobb békeidőbeli evakuálása, legalább 3250 embernek küldtek értesítést.

A hatalmas bombát egy férfi találta meg, miközben a lánya házának építkezésén segített. A szakértők a helyszínen megállapították, hatástalanítani kell a lövedéket, mert túl nagy kárt okozna, ha felrobbanna. A hatóságok a szállítás mellett döntöttek: egy teherautón juttatják el a bombát a kikötőbe, ahol kompra teszik, majd biztonságos távolságra szállítják a várostól, végül felrobbantják.

Az érintett területeket azonban nem mindenki hagyja el, a rendőrség is elismerte, nem kényszeríthették az embereket otthonuk elhagyására. Sokan a környéken maradtak, hogy megnézzék a műveletet. Egy plymouthi orosz turista az Instagramon megmutatta, hogy a város egyik kocsmája tömve van helyiekkel, utána pedig sétálni ment, ám a város egy része teljesen kihalt volt.

Borítókép: Plymouth (Fotó: Pexels/Paul Bisseker)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.