Brutális ítéletidő az európai fővárosban + videók

Továbbra is ítéletidő van az orosz fővárosban, ahol a következő pár napra a havi csapadék 20 százalékát várják.

2024. 02. 15. 18:02
null
People walk past the Russian Foreign Ministry headquarters after a heavy snowfall in Moscow on February 15, 2024. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP) Fotó: Alexander NEMENOV / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Moszkvában ezen a télen már több mint két méter hó esett, szemben a másfél méteres átlaggal. A főváros lakhatási, kommunális szolgáltatásokért és tereprendezésért felelős főpolgármester-helyettesére hivatkozva számol be erről a Lenta orosz lap.

Az ítéletidő közepette jelenleg csaknem tizenötezer gép és több mint százötvenezer ember vesz részt a havazás utáni állapotok normalizálásában.

Korábban az oroszországi Hidrometeorológiai Központ tudományos igazgatója, Roman Vilfand azt mondta, hogy a következő napok heves havazásai miatt Moszkvában 7-10 centiméterrel nőhetnek a már most is magas hótorlaszok. Úgy számolnak, hogy a havi csapadék legalább 20 százaléka lehull a napokban.

Az előrejelzés szerint ugyanakkor csütörtökön a havazásoknak köszönhetően gyengül a Moszkvában korábban kialakult jég. Korábban lapunk is írt arról, hogy mennyire durván érkezett meg a tél az orosz fővárosba, hatalmas dugók és a közlekedés teljes összeomlását hozta az ítéletidő.

Borítókép: Hatalmas havazásban sétálnak az emberek Moszkvában 2024. február 15-én (Fotó: Alexander Nemenov/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.