Brutális támadás: a szudáni férfi nem kapott öngyújtót, ezért kést ragadott

Egy negyvenéves szudáni férfi egy villamosmegállóban támadt egy másik személyre. Arab szavakat ordibált, a közlekedési vállalat dolgozóját is bántani akarta. Végül a férfit rendőrök lőtték le.

2024. 02. 17. 21:45
Erőszak, bűnözés
Fotó: pexels.com Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyik kezében egy hentespengét, a másikban pedig egy arab feliratos jegyzetfüzetet tartott – számolt be a francia ügyészség a Le Figaro című francia lapnak a ma hajnalban Párizsban történt incidensről, melynek során egy negyvenéves szudáni származású férfi próbálta megtámadni az utasokat egy villamosmegállóban. 

A rendőrség beszámolója szerint a férfi öngyújtót kért a Butte Duhat Rouge nevű megállóban, majd mikor nem kapott, a ruhájából elővett egy henteskést és rátámadt arra a személyre, aki megtagadta tőle az öngyújtót. Az áldozatnak sikerült elmenekülnie.

A kiérkező rendőrség felszólította a férfit az együttműködésre, ő ellenállt és arabul kezdett kiabálni a Breitbart amerikai lap beszámolója szerint. Kezdetben sokkolóval próbálták megfékezni a férfit, de amikor a villamos sofőrjére is rátámadt, a rendőrök lelőtték. A támadó belehalt a sérüléseibe.

A hatóság eljárást indított a rendőrök ellen halált okozó rendőri erőszak miatt. Néhány nappal ezelőtt szintén egy késes támadás történt ugyanitt, egy Maliról származó férfi megkéselt három embert. A férfi bevallotta, hogy Franciaország gyarmatosító múltja miatt töltötte ki a dühét az áldozatain. Érdekesség, hogy a hatóságok ennek ellenére sem kezelték terrorcselekményként az ügyet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.