Donald Trump igazáért sztrájkolnak a kamionosok

A New York-i bíróságon pénteken a Donald Trump ellen hozott ítélet miatt amerikai kamionosok úgy döntöttek, hogy bojkottálják a szállításokat New Yorkba. Úgy gondolják, politikai ítélet született, amivel a demokraták beavatkoznak a választási folyamatba.

2024. 02. 18. 20:03
null
US-POLITICS-VOTE-TRUMP Fotó: TIMOTHY A. CLARY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai kamionosok hétfőtől kezdik megtagadni a rakományok szállítását New Yorkba – jelentette be egy videóüzenetben a Chicago Ray néven a közösségi médiában jelen lévő kamionos a New York Post amerikai lap tudósítása szerint. Ray és társai a pénteki, Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus politikus ellen hozott elmarasztoló ítélet miatt tiltakoznak.

Több mint 354 millió dollár bírságot kell fizetnie, és a bíróság három évre eltiltotta az üzleti tevékenységtől Trumpot New York államban. Az ítélet a vállalkozásaival kapcsolatos csalások miatt indított polgári perekben született. A volt elnök fellebbezést ad be a döntés ellen.

Ray állítása szerint a kamionosok 95 százaléka támogatja a republikánus politikust, és nem törődnek azzal, hogy főnökük mit mond arra, hogy megtagadják a New York-i szállításokat. Az általa megosztott videót eddig mintegy hatmillióan látták.

A kamionosok egyetértenek Trumppal abban, hogy politikai ítélet született, így akarnak a választásokba beavatkozni a demokraták.

 

Borítókép: Donald Trump (Fotó: AFP/Timothy A. Clary)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.