Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Donald Tuskkal tárgyalt az Európai Parlament elnöke + videók

Roberta Metsola több országba is elutazik, hogy mint mondja, meghallgassa az embereket.

Forrás: X2024. 02. 15. 14:00
TUSK, Donald; METSOLA, Roberta
Varsó, 2024. február 15. Donald Tusk lengyel miniszterelnök (j) és Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke megbeszélést folytat a varsói miniszterelnöki hivatalban 2024. február 15-én. MTI/EPA-PAP/Radek Pietruszka Fotó: Radek Pietruszka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke Lengyelországba látogatott. Mint egy korábbi X-bejegyzésben írta, azért utazott most az országba, hogy meghallgassa az embereket.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke a X-en a látogatásáról többet is posztolt. Ezek alapján felszólalt a lengyel szenátusban, ahol elmondta, hogy Lengyelország népe a reményt, a szenvedélyt és a bárorságot szimbolizálja. Egy nemzet, ahol egy varsói nő két Nobel-díjat nyerhet, egy gdanski villanyszerelő segíthet lebontani a vasfüggönyt és egy krakkói pap inspirálja a világot.

Emellett az elnök nem hagyta ki, hogy tárgyaljon a lengyel miniszterelnökkel, Donald Tuskkal, akivel a tárgyalások után közös sajtótájékoztatót tartott.

– Roberta Metsolával, az Európai Parlament elnökével évek óta együttműködünk, és sok ügyben mindig számíthatunk a támogatására. Ma a közelgő európai parlamenti választásokról is szó esett. Az elnök jelenléte a kampány része. Hangosan és világosan kell beszélnünk az Európai Parlament fontosságáról – mondta Donald Tusk miniszterelnök a közös sajtótájékoztatón

A kormányfő megjegyezte, hogy jelenleg az élelmezésbiztonság kérdésére fókuszálnak. – Ez vonatkozik az Ukrajnával folytatott kereskedelem liberalizálásáról szóló döntésre és a zöld megállapodás egyes vonatkozásaira is. Beszélgetésünk a lengyel mezőgazdaság sajátos helyzetére is vonatkozott. Számítok Roberta Metsola, az Európai Parlament elnökének megértésére. A lengyel gazdáknak biztosnak kell lenniük abban, hogy a készülő megoldások nekik és értük lesznek, és nem az ő érdekeik ellen – hangsúlyozta Tusk.

Borítókép: Donald Tusk lengyel miniszterelnök (j) és Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke megbeszélést folytat a varsói miniszterelnöki hivatalban 2024. február 15-én (Fotó: MTI/EPA-PAP/Radek Pietruszka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.