Engedett Kijev zsarolásának a HBO: kiírják a Fehér Lótusz sztárját

Már a harmadik évadát forgatják a HBO nagy sikerű sorozatának, a Fehér Lótusznak, ám Ukrajna heves tiltakozásba kezdett a műsor egyik színésze miatt. Kijevnek az szúrt szemet, hogy Milos Bikovics szerb–orosz színész is szerepet kapott a sorozatban, akit Oroszországban is elismert művésznek tartanak: 2018-ban neki ítélték a Puskin-medált, orosz állampolgárságát pedig személyesen Vlagyimir Putyin orosz elnöktől kapta meg 2021-ben.

2024. 02. 04. 7:59
null
Milos Bikovics szerb–orosz színész (Fotó: Wikipédia)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiírták a HBO egyik legnépszerűbb sorozatának, a Fehér Lótusz harmadik évadából Milos Bikovics szerb–orosz színészt Ukrajna tiltakozása miatt. Az amerikai televíziós csatorna január 12-én jelentette be, a sorozatban a híres színész is szerepet fog kapni, ám az ukrán külügyminisztérium azonnal kopogtatott a HBO-nál:

HBO, szerinted az rendben van, hogy olyannal dolgozol együtt, aki támogatja a népirtást és megsérti a nemzetközi jogot?

– tette fel a kérdést a tárca közösségi oldalán.

A posztban azt is írták, Bikovics az orosz–ukrán háború kezdete óta támogatja Moszkvát. A színész azonban leszögezte, tekintve, hogy megélte a délszláv háborút, semmilyen háborút nem támogat – írta a The Guardian brit napilap. „Egy háború sújtotta országban nőttem fel. 11 éves koromban éjjel-nappal óvóhelyeken éltem, miközben hazámat és szülővárosomat bombázták. Soha senkinek nem kívánnék ekkora pusztítást” – fogalmazott a belgrádi születésű színész. Bikovics arra is reagált, hogy Kijev zsarolása miatt kiírták a Fehér Lótuszból. Elmondta, nagy megtiszteltetés volt, hogy részese lehetett a tévésorozatnak, ugyanakkor sajnálatát fejezte ki a művészet körén kívül eső okok miatt.

Mindezek ellenére meglehetősen szúrta Kijev szemét, hogy Bikovics a világhírű sorozatban kapott szerepet. Az ukrán sajtóban arról cikkeztek korábban, a színész nagy csodálója az orosz kultúrának, több orosz sorozatban is szerepelt, emellett Oroszországban is elismert színésznek számít. 2018-ban a Puskin-díjjal tüntették ki, 2021-ben pedig Vlagyimir Putyin orosz elnöktől vehette át orosz állampolgárságát.

A színészt 2019-ben nemzetbiztonsági okokra hivatkozva kitiltották Ukrajnából.

Borítókép: Milos Bikovics szerb–orosz színész (Fotó: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.