Itt a terv a migránsok kitoloncolására

Donald Trump volt amerikai elnök üdvözölte, hogy a szenátus elutasította a kétpárti egyeztetés után előterjesztett, határőrizetről szóló törvényjavaslatot, egyúttal kijelentette: ha megválasztják elnöknek, már hivatali idejének első napjától kezdve masszív „deportálási műveletet” fog végrehajtani.

Forrás: MTI2024. 02. 11. 11:40
TRUMP, Donald
Óriási boszorkányüldözés folyik Trump ellen a kezdetek óta Fotó: Alex Brandon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-karolinai Conwayben helyi idő szerint szombaton tartott gyűlésen Trump úgy fogalmazott: 

Ne felejtsük el, hogy ezen a héten egy nagy győzelmet is arattunk, amelyet minden konzervatívnak ünnepelnie kell. Lezúztuk annak a csaló Joe Bidennek a katasztrofális nyitott határok tervét.

A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök a szónoki emelvényhez lép a Nemzetközi Kamionsofõr Testvériség (International Brotherhood of Teamsters) szakszervezet washingtoni székházában 2024. január 31-én.
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik)

A korábbi elnök – aki első győztes kampánya során azzal növelte népszerűségét, hogy megígérte, falat épít az Egyesült Államok és Mexikó közé – beszédében leszögezte: a migránsok kitoloncolása lesz az egyik prioritása. 

Az első naptól kezdve véget vetek a Biden-kormány minden nyitott határpolitikájának, és az USA történetének legnagyobb belföldi deportálási műveletét indítjuk el. Nincs más választásunk

– fogalmazott.
A kongresszusban megrekedt megállapodás a bevándorlási reform mellett egy Ukrajnának és Izraelnek szánt további segélycsomagot is tartalmazott.
 

A gyűlésen Trump felidézett egy, a NATO vezetőivel korábban, amerikai elnökként tartott találkozót. Ezen egy nagy ország vezetője, akit nem nevezett meg, a NATO tervezett védelmi kiadásainak nem teljesítésére utalva azt kérdezte tőle: 

Nos, uram, ha nem fizetünk, és Oroszország megtámad minket - megvéd minket?

Trump elmondta, hogy a kérdésre azt válaszolta: 

Nem fizetnek? Elmulasztották kötelességüket? Erre az említett vezető azt felelte, mondjuk, hogy ez megtörtént, mire Trump közölte vele: Nem, nem fogom megvédeni magukat. Fizetniük kell.

A Fehér Ház szombaton visszautasította a volt elnök megjegyzéseit, amelyek szerint nem védi meg a NATO-szövetségeseket egy esetleges orosz támadástól. Andrew Bates szóvivő, akit Trump kijelentéséről kérdeztek, azt mondta: 

Gyilkos rezsimek inváziójának bátorítása legközelebbi szövetségeseink ellen megdöbbentő és zavarba ejtő - és veszélyezteti az amerikai nemzetbiztonságot, a globális stabilitást és az amerikai gazdaságot.


Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök táncol a színpadon, miután kampánybeszédet mondott Las Vegasban 2024. február 8-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.