Magyarország ellen hangolja híveit az olasz Demokrata Párt elnöke

Tovább kell harcolnunk, hogy ne hagyjuk magára Ilaria Salist – jelentette ki Elly Schlein, az olasz Demokrata Párt elnöke.

Forrás: Il Foglio2024. 02. 26. 12:13
A szélsőbaloldali olasz Ilaria Salis a tárgyaláson (Forrás: Screenshot / HírTV)
A szélsőbaloldali olasz Ilaria Salis a tárgyaláson.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Küzdjetek tovább, ne hagyjátok magára Salist” – idézte Elly Schleint az Il Foglio. A magyarellenes megnyilvánulásairól ismert Schlein ezúttal a brutális szélsőbaloldali támadásban részt vevő olasz aktivista védelmére szólította fel a híveit.

Az olasz politikus korábban az Európai Parlament plenáris ülésén hozta szóba az antifa-támadás elsőrendű vádlottjának magyarországi börtönkörülményeit.

Az olasz baloldali politikusok előszeretettel állnak ki Ilaria Salis mellett. Korábban a La Repubblica egy közvélemény-kutatást is megrendelt a témában, amiből kiderült, hogy a válaszadók hetven százaléka úgy gondolja, hogy Magyarország túl szigorú a szélsőbaloldali aktivistával szemben, azonban az elemzés arra is rámutat, hogy az eset értékelése politikai hovatartozástól függően jelentősen változik.

 

Borítókép: A szélsőbaloldali olasz Ilaria Salis a tárgyaláson (Forrás: Hír TV) 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.