Mégsem indulhat Putyin ellen a kihívója, aki befejezné a háborút?

Sajtóhírek szerint már az elején belebukhat az orosz elnök elleni csatába Borisz Nadezsdin. Az általa benyújtott támogatói aláírások egy jelentős része ugyanis érvénytelen lehet.

Forrás: Reuters2024. 02. 05. 13:58
null
Boris Nadezhdin, the Civic Initiative Party presidential hopeful, gives an interview to AFP at his flat in Dolgoprudnyy on January 24, 2024. The 2024 presidential election will be held over a three-day period from March 15 to 17. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz Központi Választási Bizottság munkacsoportja az általa benyújtott támogatói aláírások 15 százalékát érvénytelennek találta – közölte Borisz Nadezsdin orosz elnökjelölt. A Reuters cikke szerint ha ez az adat helyes, akkor az azt jelenti, hogy háromszorosa a megengedett hibaaránynak, és ez okot ad arra, hogy a bizottság kizárja Nadezsdint a márciusi küzdelemből.

A bizottság szerdán hoz végleges döntést az ügyben – közölte Nadezsdin szóvivője. A politikus a Telegramon egyébként azt közölte, hogy fellebbez a legfelsőbb bíróságnál, ha a bizottság megtagadja a nyilvántartásba vételét.


Nadezsdin a múlt héten több mint százezer támogató aláírást adott át a választási bizottságnak annak érdekében, hogy a neve felkerüljön a szavazólapra.
Pénteken viszont a bizottság közölte: az aláírások kezdeti elemzése azt mutatta, hogy Nadezsdin támogatói között halottak is vannak – írta a Reuters brit hírügynökség.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban már beszámolt, a hatvanéves politikus azt ígérte, hogy véget vet Vlagyimir Putyin orosz elnök végzetes tévedésének Ukrajnában, leállítja a mozgósítást, és szabadon engedi a politikai foglyokat, köztük Alekszej Navalnijt. Azt is ígéri, hogy visszavonja az LMBTQ-ellenes és a katonai cenzúráról szóló törvényeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.