Megváltoztatnák a vadászat szabályait

A hőkamerás és kutyás vadászat betiltását javasolják.

Forrás: KP.ru2024. 02. 11. 6:10
null
Fotó: Steve: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/allat-szorme-farkas-vadon-682375/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oroszországi primorszki terület képviselői a vadászati szabályok módosítását javasolták, hogy tiltsák a kutyák és a hőkamerák használatát – erről a KP orosz hírportál számolt be.

A képviselők a vadászati szabályok felülvizsgálatára vonatkozó javaslattal a szövetségi természeti erőforrások minisztériumához fordulnak. Előbb azonban a vadászokkal, szakértőkkel és környezetvédelmi szervezetekkel közösen elemzik a tervezet részleteit.

Szergej Aramilev, az Amuri Tigris Központ főigazgatója szerint az ilyen változtatásokat az indokolja, hogy 

az olyan eszközök, mint a hőkamerák jelentősen megkönnyítik az orvvadászok életét, és az állatállomány túlzott megfogyatkozásához vezetnek. Ráadásul éjszaka az ellenőrző és felügyeleti szolgálatok számára meglehetősen nehéz azonosítani az orvvadászokat, és az is előfordul, hogy állatok helyett embereket lőttek le.

Alekszej Szurovij, a primorjai vadászati felügyelet vezetője a változtatások szükségességét azzal magyarázza, hogy vannak olyan szempontok, amelyeket egyszerűen még nem szabályoztak. Bár vannak korlátozások a fényeszközök éjszakai használatára vonatkozóan, a hőkamerák nem tartoznak ezek közé. Szükséges továbbá a nagy kaliberű fegyverek használatára vonatkozó korlátozások bevezetése, illetve a vadászati időszak csökkentése.

A szakértők szerint a kezdeményezés elfogadása esetén Primorszk parlamentjének, az állami dumának és a szakminisztériumoknak az ülésein a lakosság minden szegmensének véleményét figyelembe véve fogják megfogalmazni a vadászatra vonatkozó új szabályokat.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.