Száz fölé emelkedett a chilei erdőtüzek áldozatainak száma + videók

A chilei erdőtüzek megerősített halálos áldozatainak száma már száz fölött jár, de félő, hogy még tovább emelkedik, ugyanis több száz embert tartanak nyilván eltűntként.

2024. 02. 05. 7:03
null
Vina del Mar, 2024. február 3. Helybeliek menekülnek a terjedõ erdõtûz elõl a chilei Vina del Mar településen 2024. február 3-án. A dél-amerikai ország középsõ és déli területein pusztító tüzeknek eddig legkevesebb 19 halálos áldozatuk van. A szárazság okozta lángok lakott területeket is fenyegetnek, és ezernél több lakóépületet semmisítettek meg. MTI/AP/Esteban Felix Fotó: Esteban Felix
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 112-re emelkedett a Chile középső és déli régióiban tomboló erdőtüzek halálos áldozatainak száma – írja az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió, hozzátéve, hogy továbbra is több száz embert tartanak nyilván eltűntként.

A hatóságok közlése szerint a holttestek közül eddig harminckettőt sikerült azonosítani – számol be róla az amerikai CNN hírtelevízió.

A leghevesebb tüzek a kedvelt tengerparti üdülőhelyen, Vina del Mar városában és környékén tomboltak, csak itt még mindig mintegy kétszáz embert keresnek. 

A Senapred nemzeti katasztrófavédelmi szolgálat szerint vasárnapig csaknem 26 000 hektárnyi terület égett le a latin-amerikai országban, és továbbra is 161 aktív tűzzel küzdenek a tűzoltók. A hatóságok közlése szerint mintegy ezernégyszáz tűzoltót és ezerháromszáz katonát vezényeltek a helyszínre. Munkájukat 31 tűzoltó helikopter és repülőgép segíti.

Egész Chile szenved és gyászolja halottainkat. Egy nagyon nagy horderejű tragédiával állunk szemben

− mondta Gabriel Boric elnök, aki hétfőre és keddre nemzeti gyásznapot hirdetett a természeti katasztrófa miatt.

Borítókép: Helybeliek menekülnek a terjedő erdőtűz elől a chilei Vina del Mar településen 2024. február 3-án (Fotó: MTI/AP/Esteban Felix)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.