Újra együtt a V4 miniszterelnökei

Csehországban találkoztak a visegrádi kormányfők.

Forrás: Facebook2024. 02. 27. 13:09
TUSK, Donald; ORBÁN Viktor; FICO, Robert; FIALA, Petr
V4-csúcs Prágában Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

V4-csúcsra gyűltek össze a visegrádi miniszterelnökök Prágában. Erről számolt be közösségi oldalán a magyar kormányfő.

Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött egy fényképet is a találkozóról, amelyen a magyar miniszterelnök mellett részt vesz a lengyel, a cseh és a szlovák kormányfő is.

Újra együtt a V4 miniszterelnökei!

– írta a képhez tartozó bejegyzésében Orbán Viktor. 

TUSK, Donald; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (balra) és Donald Tusk lengyel miniszterelnök a visegrádi négyek kormányfőinek csúcstalálkozóján Prágában 2024. február 27-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Mint arról korábban lapunk már beszámolt, 

Hosszú, túl hosszú idő után újra összeülnek a visegrádi miniszterelnökök, ezúttal Prágában

– adta hírül közösségi oldalán Szijjártó Péter.

„A V4-nek történelmi érdemei vannak, s ha elnézem az aktuális európai folyamatokat, nagy szükség is lesz a szoros közép-európai együttműködésre egy sor veszélyes brüsszeli döntés megakadályozása érdekében” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Csak együtt akadályozhatjuk meg az illegális migránsok kötelező szétosztását, a gazdáinkat tönkretevő silány ukrán gabona beáramlását, a versenyképességünket tönkretenni képes adóemeléseket kikényszeríteni akaró adóharmonizációt és a nukleáris energia ideológiai alapú diszkriminálását

– mutatott rá Szijjártó Péter.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (balra), Petr Fiala cseh (jobbra), Donald Tusk lengyel (jobbra a második) és Robert Fico szlovák (balra a második) miniszterelnök a visegrádi négyek kormányfőinek csúcstalálkozóján Prágában 2024. február 27-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.