Videón a totálkáros utasszállító, amely túl későn hagyta el a kifutópályát + videó

Leszállni is csak a második próbálkozásra sikerült.

Forrás: Airportal2024. 02. 19. 18:33
null
Budapest, 2021. augusztus 27. Egy KC-390 hadszíntéri szállító repülõgép modellje a brazil Embraer repülõgépgyártó vállalat budapesti irodájának megnyitásán 2021. augusztus 27-én. Az Embraer Brazília egyik legnagyobb vállalata, Dél-Amerika vezetõ repülõgépgyártója, amely civil és katonai gépeket egyaránt gyárt. Az, hogy ez a cég most Magyarországon nyitja meg európai mérnöki irodáját kiemelkedõ jelentõségû a magyar iparfejlesztés szempontjából. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A futópálya végét elhagyva tudott csak elemelkedni a szerb légitársaság járatát teljesítő Embraer E195-ös, így a pályafények és navigációs berendezések oszlopainak ütközött, ami sérüléseket okozott a törzsön, szárnyon és a vízszintes vezérsíkon – adta hírül az Airportal. Hozzáfűzik, hogy a 

 a gép egy órával később biztonságosan leszállt.

Az Air Serbia Belgrád és Düsseldorf közötti, JU 324-es számú járatát a Marathon Airlinestól személyzettel együtt bérelt Embraer E195LR típusú repülőgép teljesítette volna február 18-án, azonban a személyzet nem a futópálya végén, hanem a D5 gurulóút csatlakozásánál állt fel a futópályára, amely mindössze 1273 méterre van az egyébként 3500 méter hosszú pálya végétől.

Emiatt a 2008-ban gyártott Embraer nem tudott elemelkedni a futópálya végéig.

A pilóták folytatták a felszállást, és csaknem 1100 méterrel a futópálya vége után sikerült elemelkedni a repülőgéppel. A jármű aztán 4000 láb magasságba emelkedett, majd a második próbálkozásra, nagyjából egy órával az indulás után landolt a repülőtér 30L jelű futópályáján.

A balesetben személyi sérülés nem történt, ám a gépben és a reptéri infrastruktúrában is jelentős károk keletkeztek.

Az incidensről videó is készült, a felvételeken jól látható, hogy a törzs bal oldala hosszan felszakadt és megsérült a bal szárny is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.