A Buckingham-palota kapujának hajtott egy autó + videó

A Buckingham-palota kapujának hajtott egy autó, vezetőjét rongálás gyanújával őrizetbe vették.

Forrás: MTI2024. 03. 10. 14:09
null
London, 2013. július 22. Érdeklõdõk gyülekeznek a londoni Buckingham Palota elõtt 2013. július 22-én, miután vajúdás miatt a londoni Szent Mária kórházba szállították Katalin cambridge-i hercegnõt, Vilmos, Cambridge hercegének, a brit trónörökös elsõszülött fiának feleségét. (MTI/EPA/Tal Cohen) Fotó: Tal Cohen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Scotland Yard rövid vasárnapi tájékoztatása szerint az incidens még szombat hajnalban történt. A gépkocsi vezetőjét fegyveres rendőrök vették őrizetbe, majd kórházba szállították.

A hatósági beszámoló szerint ugyanakkor sérülés nem történt. A londoni rendőrség vizsgálatot indított az eset körülményeinek feltárására.

A közösségimédia-felületeken megjelent fotókon egy kék, ötajtós jármű látszik a Buckingham-palota – a brit királyi család első számú londoni rezidenciája – díszes kovácsoltvas főbejáratánál, bekapcsolt vészvillogókkal.

Vasárnap a kaput palánkok fedték.

Tavaly májusban a londoni miniszterelnöki hivatal és a pénzügyminiszteri rezidencia utcája, a Downing Street kerítésének ütközött egy autó. A gépkocsi vezetőjét szándékos rongálás és közúti veszélyeztetés gyanújával vették őrizetbe. A rendőrség nem sokkal később bejelentette, hogy nem kezeli terrorizmussal összefüggő cselekményként az incidenst.

Borítókép: A londoni Buckingham-palota kapuja (Fotó: MTI/EPA/Tal Cohen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.