Így erősödik a magyar–kínai együttműködés

Szijjártó Péter: Áprilistól újra heti 13 járat köti össze Budapestet négy kínai nagyvárossal.

2024. 03. 07. 10:36
SZIJJÁRTÓ Péter; KONAKOVIC, Elmedin
Szijjártó Péter fogadta Bosznia-Hercegovina külügyminiszterét Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar–kínai együttműködés egyik legsikeresebb területe a turizmus. A koronavírus-világjárvány kitörése előtti évben már 277 ezer kínai turista látogatott el hazánkba, majd a Covidot követő újraindulás nyomán tavaly ismét megközelítette a százezret ez a szám – írja a közösségi oldalán egy bejegyzésben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette:

Segítségünkre van a légijáratok újraindulása is: áprilistól újra heti 13 járat köti össze Budapestet négy kínai nagyvárossal, Pekinggel, Shanghajjal, Csungkinggal és Ningboval.

A Kínába utazó magyar turisták és üzletemberek számára jó hír az is, hogy a kínai kormánnyal folytatott egyeztetések nyomán idén március 14. és november 30. között a magyar állampolgárok számára is vízummentességet biztosítanak a kínai hatóságok.

A kölcsönösség jegyében a magyar hatóságok pedig már első kérelemre hosszú távú vízumokat biztosítanak a Magyarországon beruházást végrehajtó nagy kínai vállalatok vezető munkatársai számára. Ezek a döntések tovább erősítik Magyarország és Kína gazdasági és turisztikai együttműködését, valamint az emberek közötti kapcsolatokat

– olvasható a miniszter Facebook-oldalán.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.