Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Lecsaptak az amerikaiak

Megsemmisített egy drónt és egy pilóta nélküli felszíni hajót az amerikai hadsereg a Vörös-tengeren – közölte az amerikai Központi Parancsnokság (Centcom).

2024. 03. 21. 8:18
Szanaa, 2024. március 15. A palesztinokat támogató jemeni síita húszi felkelõk és támogatóik Izrael és az Egyesült Államok ellen tüntetnek Szanaában Szanaában 2024. március 15-én. Az Irán támogatását élvezõ húszi milícia a Hamász palesztin szélsõséges szervezet és Izrael között a Gázai övezetben zajló konfliktus kiújulása óta számos drón- és rakétatámadást hajtott végre a Vörös-tengeren és az Ádeni-öbölben közlekedõ kereskedelmi hajók, valamint brit és amerikai hadihajók ellen Izrael gázai háborújára és a palesztinok iránti szolidaritásra hivatkozva. MTI/EPA/Jajha Arhab Fotó: Jajha Arhab
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előbb egy drónt, majd egy pilóta nélküli felszíni hajót iktatott ki az amerikai hadsereg a Vörös-tengeren. Mindkét járművet az Irán által támogatott húszi milicisták indították jemeni területről – számolt be róla az az amerikai Központi Parancsnokság (Centcom) az X-en.

Az amerikai vagy koalíciós hajókon sérülésekről vagy károkról nem érkezett jelentés

– olvasható a közleményben.

A Centcom szerint a drónokat a hajózás szabadságának védelme és a nemzetközi vizek biztonságosabbá tétele érdekében lőtték ki, miután megállapították, hogy ezek a fegyverek közvetlen fenyegetést jelentenek a térségben lévő kereskedelmi hajókra és az amerikai haditengerészet hajóira.

Borítókép: A palesztinokat támogató jemeni síita húszi felkelők és támogatóik Izrael és az Egyesült Államok ellen tüntetnek Szanaában 2024. március 15-én (Fotó: MTI/EPA/Jajha Arhab)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.