Tévedésből abortuszt végeztek egy nőn a kórházban

Megmagyarázhatatlan és szívszorító hibát vétettek az egyik cseh kórházban.

2024. 03. 28. 19:25
Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két terhes nő került egy prágai kórházba, az egyik egy rutinvizsgálatra érkezett, a másik pedig egy abortuszt akart elvégeztetni. Az orvosok azonban valahogy összecserélték a két nő kórlapját, és a rutinvizsgálatra érkező nő terhességét szakították meg. A tévedésről először a CNN Prima News tévécsatorna számolt be, a cseh egészségügyi minisztérium megerősítette azt. A minisztériumot a kórház vezetősége tájékoztatta, és legmélyebb sajnálatát fejezte ki a betegnek és családjának.

– Megbocsáthatatlan emberi hiba történt, a vétkeseket egyelőre felmentették a szolgálat alól

– mondta a minisztérium szóvivője. 

A kórház maga jelentette be a Novinky.cz hírportálnak, hogy kész kártérítést fizetni. Sajtóértesülések szerint mindkét áldozat külföldi, akik életvitelszerűen élnek Csehországban. Klára Slámová ügyvédnő szerint ez bűncselekménynek minősül. 

– Ez a végzetes következmény és cselekedet természetesen nagyon komoly bűncselekménynek, súlyos testi sértésnek minősül. Hat hónaptól négy évig terjedő börtönbüntetéssel vagy pénzbírsággal kell számolniuk

– mondta Slámová a CNN Prima Newsnak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.