Tombolnak a tinédzserek az Egyesült Királyságban + videó

Egyre gyakoribbak az antiszociális viselkedési incidensek.

2024. 03. 31. 14:43
Photo: Illustration (Source: Pexels)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz iskolás gyerek kezdett tombolni a minap az angliai Milton Keynes egyik bevásárlóközpontjában. A tinédzserek kiabáltak, egymással verekedtek, rohangáltak és dulakodtak a biztonsági őrökkel, miközben mindezt videóra vették. Az egyik felvétel a közösségi oldalakra is felkerült. 

A rendbontásnak végül a rendőrség vetett véget, amikor feloszlatta a tömeget, és zárlatot rendelt el a város központjában a „körülbelül 300 gyermeket érintő antiszociális incidenst követően”.

Tavaly nyáron hasonló jelenetek játszódtak le Londonban, az Oxford Streeten is, amikor a TikTok közösségi oldalon megjelent egy videó, amely sportfelszereléseket árusító bolt kifosztására szólította fel a fiatalokat. Akkor tinédzserek százai jelentek meg az üzlet előtt.

Ebben az esetben is a rendőrségnek kellett közbelépnie, legkevesebb kilenc embert letartóztattak. 

Helen Newlove, az áldozatokért felelős biztos és Nicole Jacobs, a családon belüli erőszakért felelős biztos az esetekre úgy reagált, hogy a tartós antiszociális viselkedést többé nem szabad alacsony szintű problémaként kezelni. 

Tavaly nyáron Suella Braverman, akkori belügyminiszter az Oxford Streeten történt incidenst követően az Egyesült Államokban tapasztalható törvénytelenségre figyelmeztetett, és kijelentette, hogy teljes mértékben támogatja a rendőrséget a közrend biztosítása érdekében. 

„A felelősöket le kell vadászni és be kell zárni. Nem várok kevesebbet a rendőrségtől, és teljes körű jelentést kértem az esetről” – mondta. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.