Trump bocsánatkérést követel Bidentől

Trump szerint a húsvétvasárnapra kitűzött „transz” láthatósági nap a Biden-kormányzat keresztény hit elleni, évek óta tartó támadásának része.

Forrás: Fox News2024. 03. 31. 14:01
Joe Biden amerikai elnök 2024. március 29-én felszáll az Air Force One-ra a marylandi Andrews-i közös bázison. Fotó: Brendan Smialowski Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Betiltották a vallási jelképek vagy nyíltan vallásos témák használatát a nemzeti gárdisták gyermekeinek a Fehér Házban rendezett éves tojásfestő versenyen, és Joe Biden nyilatkozatot adott ki a transzneműek láthatóságának napjáról, amely idén éppen húsvétvasárnapra esik, írta meg korábban lapunk is.

Gender Identity Demonstrators Rally At City Hall In New York City
A transzneműek jogaiért tiltakozó ellentüntetők a „Stop Female Erasure” (SFE) tüntetésen tüntetnek a városháza mellett 2022. november 14-én New Yorkban (Fotó: NurPhoto/AFP/John Lamparski) 

Donald Trump sajtótitkára, Karoline Leavitt megdöbbentőnek és sértőnek nevezte, hogy Biden hivatalosan is a transzneműek láthatóságának napjává  nyilvánította húsvét vasárnapját.

Felszólítjuk Joe Bident és a Fehér Házat, hogy kérjen bocsánatot a katolikusok és keresztények millióitól szerte Amerikában, akik hisznek abban, hogy húsvétkor egy dolgot ünneplünk: Jézus Krisztus feltámadását

– mondta.

Trump bocsánatkérésre szólította fel Bident, és több politikus is kifejezte felháborodását a döntés ellen, számolt be róla a Fox News.

Biden Fehér Háza elárulta a húsvét alaptételét, amely Jézus Krisztus feltámadása

– írta Mike Johnson a kongresszus képviselőházi elnöke.

„A szent igazság és hagyomány betiltása - miközben húsvét vasárnapot a transzneműek napjává nyilvánítják - felháborító és visszataszító. De az amerikai nép tudomásul veszi" – fogalmazott az 53 éves politikus.

Trump legidősebb fia, ifjabb Donald Trump is kifakadt az X közösségi felületen:

Ez a baloldal új vallása. Azt akarják, hogy az emberek Isten helyett a transzzászlót imádják. Meg kell állítani őket.

Benny Johnson konzervatív politikai kommentátor a Fehér Ház közleményéhez csak ezt írta:

„Micsoda pofon minden kereszténynek Amerikában…”

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök 2024. március 29-én felszáll az Air Force One-ra a marylandi Andrews-i közös bázison (Fotó: AFP/Brendan Smialowski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.