Elon Musk nem tudja betartani az ígéretét?

Egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot a Tesla olcsó autójával kapcsolatban.

Forrás: Reuters2024. 04. 08. 17:38
Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója a kisfiával, X AE A-XII-vel az ölében beszél a dolgozókhoz a cég németországi, grünheidei gyárában
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tesla az ígéretek ellenére mégsem tör be egyelőre a tömegpiacra – állítja három, az ügyet jól ismerő forrás a Reutersnek.

MUSK, Elon
Fotó: Ebrahim Noruzi

A források szerint az autógyártó folytatja az önvezető robotaxis fejlesztését ugyanazon a kisjárműplatformon. A döntés egy régóta fennálló célitűzésének feladását jelenti, ez pedig új lapot nyithatott volna meg Elon Musk cégének. A techmilliárdos gyakran nevezte elsődleges küldetésének, hogy a Tesla betörjön a tömegpiacra, vagyis hogy megfizethető elektromos autót gyártson a tömegeknek. 2006-ban először luxusmodelleket gyártottak, ezt a nyereséget egy „alacsony költségű családi autó” finanszírozására fordította.

Elon Musk még januárban beszélt a befektetőknek arról, hogy a Tesla 2025 második felében tervezi a megfizethető modell gyártását a texasi gyárában.

A Tesla legolcsóbb jelenlegi modellje, a Model 3 körülbelül 39 ezer dollárért kapható az Egyesült Államokban. A már megszűnt belépő szintű jármű, amelyet néha Model 2-nek is neveznek, körülbelül 25 ezer dollárról indult. Musk reagált a Reuters cikkére, és azt írta a közösségi oldalán, hogy a Reuters hazudik és haldoklik. 

A Tesla részvényei több mint hat százalékot zuhantak a Reuters jelentését követően, de Musk bejegyzése után visszanyerték a veszteség egy részét.

A megfizethető autók projektjét azért is törölték, mert a Teslát és más autógyártókat megrázta az elektromos autók iránti kereslet növekedésének Egyesült Államokban és Európában tapasztalható lassulása, valamint a Kínában kialakult éles verseny.

Borítókép: Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója a kisfiával, X AE A-XII-vel az ölében beszél a dolgozókhoz a cég németországi, grünheidei gyárában (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.