Hihetetlen sportág hódítja meg a világot + videó

A játékosok a víz alatt küzdenek meg egymással.

2024. 04. 07. 20:42
Illusztráció (Fotó: AFP/DANIEL GARCIA)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futótűzként terjed a világon egy viszonylag új sportág, amelyben két csapat küzd egymással. A víz alatti torpedót ötfős csapatokban játszák, a sportolók egy mintegy négy méter mély medencében egy játéktorpedóért küzdenek, és azt passzolgatva igyekeznek eljuttatni az ellenfél kapujába.

Ez az egyik legveszélyesebb és legmenőbb sportág a közösségi médiában, milliós nézettséget gyűjt az Instagramon és a többi platformon. Maga a játék nagyon hasonló a víz alatt rögbihez. Egy katonai játékból fejlődött ki és már az sem kizárt, hogy hamarosan olimpiai játék is lehet. Az edzések kimerítőek, de a játékosok szerint a meccsek függőséget okoznak azoknak a sportolóknak, akik végig tudják csinálni. A víz alatti rögbivel ellentétben ugyanis itt nem használnak semmilyen búvárfelszerelést.

Érdekesség, hogy nincsenek külön férfi és női csapatok, mindkét nem játszhat ugyanabban az együttesben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/DANIEL GARCIA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.