Illegális migránsoknak hamisított okmányokat az ukrán nő

Ha elítélik a nőt, akár öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

Forrás: V4NA2024. 04. 21. 6:59
Varsó, 2023. december 20.
Rendõrök a lengyel közszolgálati televízió, a TVP varsói székháza elõtt 2023. december 20-án. Bartlomiej Sienkiewicz lengyel kulturális és örökségvédelmi miniszter a nap folyamán felmentette a közszolgálati televízió és rádió, valamint a PAP állami hírügynökség vezérigazgatóit, és új felügyelõtanácsokat alakított ki a közmédiában.
MTI/EPA/PAP/Kalbar
Police officers outside the headquarters of Poland's public television TVP in Warsaw, on December 20, 2023. Polish Minister of Culture and Heritage Bartlomiej Sienkiewicz dismissed the CEOs of the country's public television and radio stations and the state news agency (PAP) earlier in the day, and established new supervisory boards for public media. Warsaw, December 20, 2023. (Photo: MTI/EPA/PAP/Kalbar)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel hatóságok január óta figyelték azt az ukrán nőt, aki egy gdanski bérelt lakásban különböző okmányokat hamisított illegális migránsoknak.

A hamisítványok sorában tartózkodási kártyák, lengyel és külföldi személyi igazolványok, jogosítványok, útlevelek, vízumok és különböző más dokumentumok szerepelnek, amelyeket papíron a regionális prefektusok, társadalombiztosítási intézmények, munkáltatók, egészségügyi szakemberek és biztosítótársaságok állítottak ki

– mondta Tadeusz Gruchala, a határőrség helyi sajtószóvivője, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

Gruchała megjegyezte, hogy a határőrök az ilyen dokumentumok előállításához szükséges eszközöket is megtalálták a különböző tisztviselők és szakemberek által használt irodai pecsétek formájában. Mint kiderült, voltak kész dokumentumcsomagok is, amelyeket a világ minden táján található címzetteknek való szállításra készítettek elő. Kutatásuk során olyan felszereléseket is találtak, mint laptopok, mobiltelefonok, nyomtatók, vágószerszámok és fotólámpák. A rajtaütés egy iraki férfi esete után történt, aki hamis román okmányokkal – útlevéllel, személyi igazolvánnyal és jogosítvánnyal – próbált meg átjutni a határon.

A feketepiacon az egyes okmányok akár több ezer euróba is kerülhetnek, a hamisítás típusától és mértékétől függően.

Amikor letartóztatták az ukrán nőt, aki része egy hálózatnak, a nyomozók több mint 2750 darab kész okmányt találtak, amelyek feketepiaci értéke a becslések szerint meghaladja a hárommillió eurót. Ha elítélik a nőt, akár öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

Borítókép: Illusztráció. Lengyel rendőrök (Fotó: MTI/EPA/PAP/Kalbar)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.