Német liberális EP-képviselő: Von der Leyen mellett szavaztam, és sajnálom

A német Szabad Demokrata Párt EP-vezetője bánja, hogy Ursula von der Leyent támogatta.

2024. 04. 04. 13:25
KÖRNER, Moritz;
Brüsszel, 2022. november 17. Moritz Körner német liberális európai parlamenti képviselõ, az Újítsuk Meg Európát frakció tagja a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos uniós aggályokra adott magyar válaszintézkedésekkel kapcsolatban tartott sajtóértekezleten az Európai Parlament brüsszeli épületében 2022. november 17-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Moritz Körner, a német Szabad Demokrata Párt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője megbánta, hogy korábban támogatta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság vezető posztjáért folyó küzdelmében.

Von der Leyen mellett szavaztam, és sajnálom

– nyilatkozta a képviselő a Brussels Signalnak adott interjújában.

A politikus amiatt ábrándult ki Von der Leyenből, mert – állítása szerint – az EB elnöke tízmilliárd eurót adott Orbán Viktornak azért, hogy kimenjen a teremből és ne vétózza az Ukrajnának szánt pénzügyi csomagot.

Hasonló megnyilvánulása miatt korábban Sophia in’t Veld liberális magyarfóbiás képviselőt intette meg Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke:

Jól hallottam? Tényleg azt mondta, hogy a bizottság korrumpálja Magyarországot, hogy van itt egy megvesztegetés? Megvesztegetni valakit bűncselekmény. Szeretném megkérni, hogy ezt ne használja még metaforikus esetben sem. Rendkívül érzékeny vagyok erre.

Borítókép: Moritz Körner német liberális európai parlamenti képviselő, az Újítsuk Meg Európát frakció tagja a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos uniós aggályokra adott magyar válaszintézkedésekkel kapcsolatban tartott sajtóértekezleten az Európai Parlament brüsszeli épületében 2022. november 17-én (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.