Orbán Viktort másolná Donald Trump?

Amerikai szakértők szerint Donald Trump tervezett lépései nagyon hasonlítanak arra, amiket Orbán Viktor tett.

Forrás: Mandiner2024. 04. 11. 15:02
A Magyar Miniszterelnök Sajtóirodája által 2024. március 8-án készített és közzétett fotón Orbán Viktor (L) magyar miniszterelnök és Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt látható. Fotó: FISCHER ZOLTÁN Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump elnökválasztási kampányában azzal fenyeget, hogy hatalomra kerülése esetén a szövetségi hivatalokat használja majd bosszúállásra – állítja a The New York Timesban megjelent véleménycikk.

A Magyar Miniszterelnök Sajtóirodája által 2024. március 8-án készített és közzétett fotón Orbán Viktor (L) magyar miniszterelnök és Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt látható. (Fotó: SAFP/FISCHER ZOLTÁN)
A Magyar Miniszterelnök Sajtóirodája által 2024. március 8-án készített és közzétett fotón Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt látható. (Fotó: SAFP/FISCHER ZOLTÁN)

Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem professzora úgy véli, a volt amerikai elnök valójában lemásolja, amit Magyarországon Orbán Viktor tett 2010-ben.

Tegyük hozzá: bosszút az Európai Bizottság által nagyon kedvelt Donald Tusk állt Lengyelországban, írja a Mandiner. A szerző idézi Vanessa Williamsont is, a Brookings Institute kutatóját, aki azt állítja, Trump és az amerikai jobboldal egyszerűen beleszeretett Orbán Viktorba, és bár abban nem biztos, hogy Trump is képes lenne hasonló eredményeket elérni, a modell adott.

Borítókép: A Magyar Miniszterelnök Sajtóirodája által 2024. március 8-án készített és közzétett fotón Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt látható. (Fotó: AFP/ Fisher Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.