Szijjártó Péter a magyar–orosz gazdasági együttműködésről beszélt

Számos magyar vállalat épített ki komoly keresletet Oroszországban – jelentette ki Szijjártó Péter.

Forrás: Facebook2024. 04. 11. 14:23
Fotó: MARTON_KIRALY Forrás: Forrás: Faceboo/Szijjártó Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország és Oroszország gazdasági együttműködése hosszú és eredményes tradíciókra tekint vissza” – írta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon csütörtökön.

Mint a miniszter írta, „számos magyar vállalat épített ki komoly keresletet Oroszországban, így számos magyar termék iránt van komoly kereslet az orosz piacokon”.

Szijjártó Péter kifejtette, hogy „most az orosz piacon jelenlévő magyar vállalatok vezetőivel ültünk össze, mivel fontos külgazdasági célkitűzésünk, hogy a szankciók által nem sújtott területeken továbbfejlesszük a magyar–orosz gazdasági kapcsolatokat.”

A tavalyi évben is meghaladta az egymilliárd dollárt az oroszországi exportunk, és a  legnagyobb magyar vállalatok, a Mol, az OTP és a Richter oroszországi jelenléte biztonságos érzetet adhat a többi magyar vállalatnak

 – áll a posztban.

A gyógyszeriparban, az élelmiszeriparban, a víziparban, az egészségügyi iparban és az építőiparban, valamint a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalatok kifejezték készségeiket és szándékaikat, hogy maradjanak a magyar piaconm és a kormány ehhez minden szükséges támogatást biztosít – zárta a bejegyzést Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter az orosz vállalatokról is beszélt (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.