Terrortámadásokra figyelmeztetnek az Egyesült Államokban is

A Moszkvában elkövetett terrortámadás után az amerikai hírszerzés tisztviselői figyelmeztető közleményt adtak ki, amelyben óvatosságra intik a tömegrendezvényeken részt vevő lakosokat.

2024. 04. 08. 11:24
police, rendőrség, amerika (Forrás: Pexels)
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FBI és a Belbiztonsági Minisztérium (DHS) által kiadott közlemény külön kiemeli a tömeges összejöveteleket, mint például a stadionokban megrendezett sporteseményeket, koncerteket és vallási eseményeket célzó erőszakos támadás lehetőségét, hívja fel rá a figyelmet a The Post Millennial amerikai hírportál. 

Az április 8-i napfogyatkozással kapcsolatban szintén kiemelték aggodalmaikat, hiszen a különleges csillagászati esemény várhatóan több millió nézőt vonz majd a szabadba. 

A közlemény szerint az Iszlám Állam (ISIS) arra bátorította követőit, hogy a moszkvai merénylethez hasonló támadásokat hajtsanak végre nyugati országokban, például az Egyesült Államokban. A hírszerzés tisztviselői ezért aggodalmukat fejezték ki, hogy az ISIS ügynökei vagy „magányos farkasok” az elkövetkező napokban amerikai földön hajtanak végre támadást. 

Amerikai tisztviselők az elmúlt napokban több figyelmeztetést is megfogalmaztak azzal kapcsolatban, hogy terrorista csoportok fokozottabban készülnek arra, hogy támadásokat hajtsanak végre akár az Egyesült Államokban, akár külföldön élő amerikai állampolgárok ellen. 

Tom Cotton szenátor nemrégiben arról beszélt: különösen aggódik amiatt, hogy az afganisztáni ISIS előbb-utóbb amerikaiakat fog célba venni. 

Több millió amerikai él külföldön vagy utazik Európába és Ázsiába, ott nagykövetségeink, vállalkozásaink vannak, ezért nagyon aggódom, hogy az Afganisztánból induló ISIS előbb-utóbb amerikaiakat fog célba venni

– fogalmazott Cotton.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.