Trump óriási óvadékot helyezett letétbe, hogy megakadályozza New York-i vagyonának lefoglalását

Donald Trump volt elnök hétfőn 175 millió dolláros óvadékot helyezett letétbe és fellebbez az ellene csalás miatt indított polgári peres ügyben.

Forrás: Breitbart2024. 04. 02. 8:47
Donald Trump volt amerikai elnök a tárgyalóterem előtti folyosón beszél a sajtónak. Fotó: Brendan McDermid Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump 175 millió dolláros óvadékot helyezett letétbe hétfőn, hogy megakadályozza, hogy a New York-i hatóságok lefoglalják vagyonát, köztük olyan ingatlanokat, mint a Trump Tower, amíg fellebbez az ellene hozott, közel félmilliárd dolláros polgári csalási ítélet ellen – írta a Breitbart.

A New York-i Rendőrkapitányság (NYPD) járműve a Trump Tower előtt, a Fifth Avenue-n. (Fotó: AFP/Charly Triballeau)
A New York-i Rendőrkapitányság (NYPD) járműve a Trump Tower előtt, a Fifth Avenue-n (Fotó: AFP/Charly Triballeau)

Az óvadék letétbe helyezésére azért volt szükség, hogy a volt elnök megakadályozza, hogy a New York-i főállamügyész jogi lépéseket kezdeményezzen ingatlanjai átvételére – tette hozzá a lap.

Trump nemrégiben fellebbezett a New York-i legfelsőbb bíróság döntése ellen, a vád szerint alaptalanul értékelte fel cégeit, amivel jogtalanul szerezhetett vagyont.

Az óvadékot eredetileg 450 millió dollárban állapították meg, de a fellebbviteli bíróság döntése azt 175 millió dollárra csökkentette azt azzal a feltétellel, hogy tíz napon belül leteszi.

Trump 2024. április 1-jén 175 millió dolláros kötvényt helyezett el New York-i polgári csalási ügyében, elkerülve a 454 millió dolláros büntetés megfizetését, amíg az ügye a fellebbezési folyamaton keresztül halad. (Fotó: AFP/Charly Triballeau)
Trump 2024. április 1-jén 175 millió dolláros kötvényt helyezett el New York-i polgári csalási ügyében, elkerülve a 454 millió dolláros büntetés megfizetését, amíg az ügye a fellebbezési folyamaton keresztül halad (Fotó: AFP/Charly Triballeau)

Tiszteletben tartom a döntést és a 175 millió dollárt készpénzben vagy kötvényben vagy egyéb biztosítékban a megadott tíz napon belül leteszem

 – mondta Trump a döntés után.

Trump a Fox Newsnak hozzátette, hogy emellett fellebbez az ellene indított perben, és ha szükséges „egészen az amerikai legfelsőbb bíróságig elmegy”.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök a tárgyalóterem előtti folyosón beszél a sajtónak (Fotó: AFP/Brendan McDermid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.