Zelenszkij nagyon türelmetlen az amerikai segélyek miatt + videó

A képviselőház még csak tegnap szavazta meg a 60 milliárd dolláros csomagot, Zelenszkij már várja is a pénzeket.

2024. 04. 21. 17:31
ZELENSZKIJ, Volodimir
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Három Tenger Kezdeményezés országainak csúcstalálkozójára érkezik Vilniusban 2024. április 11-én. Fotó: Toms Kalnins Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy nap sem telt el azóta, hogy az amerikai képviselőház elfogadta a 60,8 milliárd dolláros Ukrajnának szánt segélyt, Volodimir Zelenszkij máris sürgeti Washingtont, hogy minél hamarabb kerüljön a támogatás kérdése a szenátus elé. Az ukrán elnök szombat este üdvözölte a képviselőház döntését, vasárnap viszont az NBC amerikai televíziós hálózat műsorában

sürgetőbb hangnemre váltott.

A Reuters hírügynökség közlése szerint Zelenszkij már arról beszélt, Washingtonnak gyorsan kell cselekednie és minél hamarabb folytatni kell a fegyverek szállítását. Kiemelte, jelenleg a nagy hatótávolságú fegyverek és a légvédelmi rendszerek a legfontosabbak a hadseregnek. Az ukrán elnök Oroszországnak is üzent: 

közölte, az Egyesült Államok Ukrajna mellett áll, és hazája nem lesz „második Afganisztán”.

Arra is rámutatott, a fronton harcoló katonáknak a lehető leghamarabb van szükségük a segítségre, „nem hat hónap múlva”. Az NBC műsorvezetője arról is kérdezte Zelenszkijt, az amerikai segély segíti-e megnyerni a háború, vagy csupán meghosszabbítja a harcokat. Az ukrán elnök úgy fogalmazott válaszában, „attól függ, mikor kapunk fegyvereket”.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Három Tenger Kezdeményezés országainak csúcstalálkozójára érkezik Vilniusban 2024. április 11-én (Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.