A magyargyűlölő Frans Timmermans megpróbálta tönkretenni az európai mezőgazdaságot + videó

Francesco Lollobrigida olasz mezőgazdasági miniszter azzal vádolja a holland politikust, hogy az európai gazdák ellen irányuló szabályokkal akarta tönkretenni az agráriumot.

Forrás: Politico2024. 05. 08. 10:03
null
Dorohusk, 2024. április 19. Az Európai Unió mezõgazdasági politikája, az úgynevezett zöld megállapodás és a vámmentes ukrán terményimport ellen tüntetnek lengyel gazdák a délkelet-lengyelországi Dorohusknál, a lengyel-ukrán határátkelõ közelében 2024. április 19-én. MTI/EPA/PAP/Wojtek Jargilo Fotó: Wojtek Jargilo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Francesco Lollobrigida olasz mezőgazdasági miniszter kedden az ország legnagyobb mezőgazdasági termelői szakszervezete, a Coldiretti által szervezett pármai panelrendezvényen több megjegyzést is tett Frans Timmermans személyére, közölte a Politico.  

Ő egy holland nacionalista, aki meg akarta tizedelni Európa mezőgazdaságát, hogy az szülőföldje javára váljon

– jelentette ki a tárcavezető. Szerinte Timmermans, aki 2019 és 2023 között klímaügyi biztos volt, okos ember. Kiemelte: azzal, ha olyan szigorú szabályozást vezetnek be, amellyel  az 1600-as évek szintjére csökken a hozam, akkor Európának behozatalra lesz szüksége. Ha pedig ez a holland kikötőkön keresztül érkezik, akkor még inkább érthető a magyargyűlölő Timmermans ötlete. Erről beszélt a jobboldali politikus.

 

Gazdatüntetések Európa-szerte

Az európai gazdák az EU zöldpolitikája ellen és a megszorítások miatt már számos alkalommal tüntettek. Elégedetlenségüket és felháborodásukat fejezték ki, amiért Brüsszel nem veszi figyelembe az érdekeiket.

Mint arról korábban beszámoltunk, amíg Timmermans a gazdákkal szemben szigorú, magától nem tagadja meg a luxust.

Timmermans korábban az illegális bevándorlók befogadásának élharcosa volt. Később kiderült, hogy nagyon szoros kapcsolatot ápol Soros György amerikai tőzsdespekulánssal, akinek az utasításait szinte szó szerint hajtja végre.

 

Borítókép: Az Európai Unió mezőgazdasági politikája, az úgynevezett zöldmegállapodás és a vámmentes ukrán terményimport ellen tüntetnek lengyel gazdák a délkelet-lengyelországi Dorohusknál, a lengyel–ukrán határátkelő közelében 2024. április 19-én.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.