Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Elon Musk Trump tanácsadója lehet?

Donald Trump volt elnök szívesen látná Elon Musk technológiai vállalkozót a tanácsadói között, ha novemberben újraválasztják. A migráció és a gazdaság témájában is számítana Musk véleményére Trump.

2024. 05. 30. 8:54
Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember
Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanácsadóként számíthat Elon Muskra Donald Trump volt amerikai elnök, amennyiben novemberi amerikai elnökválasztáson ismét bizalmat kap – számol be róla a The Wall Street Journal amerikai napilap. Elsősorban a határvédelem és a gazdaság témájában számíthat Trump a technológiai vállalkozó véleményére a lap informátorai szerint.

Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember
Elon Musk dél-afrikai–amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA/AP/Michel Euler)

Musk jövendőbeli pozíciója nem feltétlenül lenne hivatalos szövetségi poszt, inkább olyasféle félhivatalos megoldást tartanak elképzelhetőnek, amely lehetővé teszi, hogy Musk mellette az üzleti életben is tevékenykedhessen.

A technológiai vállalkozó Trump elnöksége alatt egy rövid ideig már tagja volt a Fehér Ház üzleti tanácsadó csoportjának, azonban kilépett, miután Trump 2017-ben kivonta az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből.

Bár Trump és Musk viszonya nem volt mindig jó, az idei elnökválasztás közeledtével szívélyessé vált a kapcsolatuk, olyannyira, hogy havonta néhányszor beszélnek telefonon, főleg a migrációval és a technológiával kapcsolatos kérdésekről.

Március elején személyesen is találkoztak egy milliárdos üzletember, Nelson Peltz Palm Beach-i birtokán – írja a The Guardian brit napilap.

Amint arról lapunk is beszámolt, a márciusi találkozót több lap is megszellőztette, de a részletekről akkor még semmit sem lehetett tudni. A következtetést főként abból vonta le a világsajtó, hogy Trump és Musk magángépe szinte közvetlenül egymás után landolt ugyanazon a repülőtéren.

Musk az elmúlt időszakban többször is felemelte szavát közéleti kérdésekben. A migráció problémájára különösen gyakran igyekszik felhívni a figyelmet. Néhány hónappal ezelőtt el is látogatott az Egyesült Államok déli határára, hogy élő bejelentkezésben szembesítse az amerikaiakat az ottani helyzettel.

 

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai–amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.