Halálos erő bevetését is engedélyezte a Biden-kormányzat a Trump otthonában tartott házkutatás során

A bírósági iratok tanúsága szerint halálos erő bevetését is engedélyezte a Biden-kormányzat a 2022 augusztusában Donald Trump volt amerikai elnök otthonában tartott házkutatás során a floridai Mar-a-Lagóban. Trump a republikánusok valószínű jelöltjeként folyamatosan növeli előnyét, míg Joe Biden jelenlegi elnök támogatottsága zuhan.

2024. 05. 22. 8:29
Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA pool/Justin Lane)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálos erő bevetését is engedélyezte a Biden-kormányzat a a 2022 augusztusában Donald Trump volt amerikai elnök otthonában tartott házkutatás során a floridai Mar-a-Lagóban – derül ki a nyilvánosságra került bírósági iratokból. A volt elnök otthonát azért kutatták át, mert a gyanú szerint elnöki mandátumának lejárata után titkos dokumentumokat tárolt ott. Hasonló vádak Joe Biden jelenlegi elnökkel kapcsolatban is felmerültek, azonban az illetékes különleges ügyész ellene nem indított eljárást.

Az FBI szerint ugyanúgy jártak el, mint bármilyen más ügy során – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Senki nem rendelt el további lépéseket, és ebben az ügyben nem volt eltérés a normálistól

– írta  a szövetségi nyomozóhivatal.

Trump floridai dokumentumkezelési pere a tervek szerint május 20-án kezdődött volna, de Aileen Cannon szövetségi bíró határozatlan időre elhalasztotta.

Nem csoda, hogy a Biden-kormányzat minden lehetőséget megragad Trump ellehetetlenítésére, hiszen a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok fényében 

a volt elnök folyamatosan növeli az előnyét demokrata riválisával szemben.

Joe Biden támogatottsága rekordmélységbe, 36 százalékra zuhant – derül ki a Reuters hírügynökség felméréséből. A választók többek között a gazdaság állapotával és a nyitott határok politikájával sem elégedettek, a megkérdezettek jelentős része szerint mindkét kérdést Trump kezelte jobban – írja a Breitbart amerikai hírportál.
 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.